Parkering, felparkerade bilar och bommen.

Det är givetvis endast på hyrda platser på innergården det är tillåtet att parkera. Vi har inga gästparkeringar då det är begränsat antal platser. Varje hushåll kan i normalfallet hyra en bilplats. För att ställa sig i kö till bilplats ska medlem anmäla sig till vår förvaltare på mitt.riksbyggen.se. Vi har två olika köer: Bilplats och bilplats med elladdstolpe. Man kan stå i båda köerna samtidigt. 

Vid infarten till föreningens parkeringsplats finns en bom. Alla som hyr en parkeringsplats får kvittera ut en fjärrkontroll som används för att öppna bommen. Skulle bommen fastna finns det en nödöppningsnyckel med instruktioner bredvid bokningstavlan på bottenplan i nummer 59. Frågor om fjärrkontroll/bom bör skickas till parkering@brfsorbyangen.se 

Uppsägning av parkeringsplats görs också via vår förvaltare. Om lägenheten säljs upphör medlemskapet i vår förening och därmed rätten att hyra bilplats. Detta innebär vidare att parkeringsplatsen inte ingår vid en andrahanduthyrning. Fjärrkontrollen och eventuellt elkonverter till elplats ska återlämnas till föreningens postlåda med uppgift om vem som lämnat in den när hyresavtalet upphör. 

Du ansvarar själv för att skotta din parkeringsplats, det finns snöskyffel att låna i varje soprum. 

Vid felaktigt parkerad bil på din hyrda plats ringer du 021-31 45 60 så kommer Avarn/Bevakningscentralen och utfärdar en kontrollavgift på den felparkerade bilen.